Veelgestelde vragen

Hoewel we hopen dat de volgende veelgestelde vragen u nuttige algemene informatie zullen bieden, is het belangrijk om altijd contact op te nemen met uw arts of het ziekenhuis voor medisch advies.

Klik op de vraag die u interesseert:

V: Waarmee moet mijn kind rekening houden bij het kiezen van een levenspartner?

De levenspartner van iemand met hemofilie moet kunnen accepteren dat hij/zij een erfelijke aandoening kan doorgeven aan zijn/haar kinderen en moet om kunnen gaan met de eventuele impact van de behandeling van een bloeding op zijn/haar levenswijze.


V: Mijn dochter is zwanger en ze is draagster van het hemofilie-gen. Hoe kan ze zich voorbereiden om zonder gevaar te bevallen van haar kind?

Ze moet ervoor zorgen dat haar arts weet dat ze draagster is van het hemofilie-gen. Tijdens de zwangerschap van een draagster van hemofilie is een multidisciplinaire benadering aan te bevelen. Het beste is dat de vrouw en haar partner alles bespreken met een hematoloog, een gynaecoloog en een adviseur erfelijke aandoeningen om mogelijkheden te bespreken zoals prenatale diagnose, behandeling tijdens de bevalling en postnatale verzorging. U kunt bij een hemofiliebehandelcentrum terecht voor meer informatie.